• Usmernenie MŠ SR pre školy a školské zariadenia ohľadom šírenia koronavírusu

          • V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadala Bezpečnostná rada SR, na ktorej boli prijaté konkrétne opatrenia a určila, ako v danej situácii postupovať.Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydalo v tomto kontexte usmernenie pre školy a školské zariadenia.     V prípade, že žiaci alebo zamestnanci rezortu školstva boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.      V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí:

            • ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,
            • v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,
            • v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,
            • v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

                 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dôrazne NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií a iných podujatí do oblastí s potvrdeným výskytom koronavírusu.      Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            • pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
            • pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,
            • vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

                 Vylúčenie z vyučovania žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, nie je možné, ak žiak plní povinnú školskú dochádzku. V ostatných prípadoch (napr. materská škola) je na zvážení riaditeľa školy po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa. Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia.     Takýto postup obdobne platí aj pre zamestnancov rezortu školstva.

          • OZNAM

          • Týmto Vám oznamujeme, že dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje firma EuroTRADING s.r.o.,

            a v súlade s § 44 zákona č. 18/20128 Z.z. a článkom č.37 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679,
            nám poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk.

            Viac informácií si môžete prečítať tu : www.eurotrading.sk/zo

          • Literárna súťaž J.C.Hronského „ Šaliansky Maťko“

          • Dňa 29.11.2019 sa uskutočnilo školké kolo súťaže v I. kategórii, v ktorej žiaci druhého a tretieho ročníka predniesli slovenské povesti.

            Z druhého ročníka reprezentoval svoju triedu Peter Szabo,z 3.A triedy Michal Kotman a Alexandra Bartalošová a z 3.B triedy Megan Hajnušová. O príjemnú atmosféru sa postaral aj žiak 3.A triedy Arnošt Dobrucký, ktorý žiakom predčítal z knihy povestí.

            Do okresného kola postúpil Michal Kotma, ktorý sa umiestnil na 3. mieste 

          • Súťaž Vybíjaná mladších žiakov základných škôl

          • Dňa 6.11.2019 sa žiaci 3.A,3.B a 4.A triedy zúčastnili školského kola  súťaže vo vybíjanej. Ich súperom bola ZŠ Šintava.

            Žiaci vybojovali I. miesto a postúpili do okresného kola, kde súťažili s ďalšími dvoma školami: ZŠ J.Fándlyho Sereď, ZŠ Veľké Úľany. V okresnej súťaži sa umiestnili na 3. mieste zo 40 základných škôl.

          • Informácie k štátnej dotácii / tzv. obedy zadarmo /

          •                

            Podľa § 4 ods. 6 zákona č.544/2010 Z.z. sa poskytuje dotácia v sume 1,20 Eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti alebo vyučovania a odobralo stravu.

            Od septembra sa v školskej jedálni k štátnej dotácii zavádza tiež čipový systém.

            Z uvedeného vyplýva, že podmienkou na priznanie dotácie je:

            1. Prítomnosť žiaka na vyučovaní
            2. Prevzatie jedla

             

            V prípade, že nie sú splnené tieto dve podmienky, dieťa stráca nárok na štátnu dotáciu a obed musí byť uhradený v plnej výške.

            Z tohto dôvodu ak rodič/žiak neodhlási stravu, stráca nárok na dotáciu.

            • Napr. ak žiak nebude na vyučovaní a z obeda sa neodhlási, obed musí  uhradiť rodič v plnej výške.
            • Rodič v prípade ochorenia dieťaťa zabudne alebo nestihne odhlásiť dieťa a prvý deň príde s obedárom prevziať stravu / dieťa nie je na vyučovaní a prevzalo stravu /, obed musí uhradiť rodič v plnej výške.
            • Dieťa bolo na vyučovaní, ale nechce ísť na obed / lebo je napr. dlhý rad v jedálni, alebo mu v ten deň obed nechutí / čiže dieťa neodoberie stravu, obed musí uhradiť rodič v plnej výške.
            • Žiak si zabudne doma čip, alebo si ho neodčipuje a príde na obed, obed musí uhradiť rodič.

            Povinnosťou rodiča/zákonného zástupcu je odhlásiť svoje dieťa zo stravy na deň, kedy sa nezúčastní vyučovania alebo neodoberie obed.

             

            Odhlasovanie zo stravy:

            • terminálom nachádzajúcim sa v jedálni cez čipový kľúč
            • telefonicky na čísle: 031 780 21 35 najneskôr do 7.15 hod ráno  na príslušný deň ( po 7.15 hod. je odhlásenie neplatné! )
            • cez internet na ww.eskoly.sk a prideleným heslom do 7.15 hod. ráno na príslušný deň

            / cez e-mail ŠJ je odhlásenie neplatné a nebude uznané /

             

            Čipový kľúč, dostane stravník bezplatne. V prípade straty alebo poškodenia je potrebné si zakúpiť nový čipový kľúč v hodnote 2Eur.

             

            Od 1.septembra 2019 je v platnosti II. Finančné pásmo na nákup potravín

             

            I.stupeň : 1,15 Eur             štátna dotácia       1,20 Eur

            II.stupeň : 1,23 Eur            štátna dotácia       1,20 Eur      doplatok rodiča 0,03 Eur

             

            Réžia – na jedno hlavné jedlo je 0,20 Eur pre obidve vekové kategórie / VZN mesta Galanta č. 7/2016 /

             

          • Vážení rodičia!

          • Riaditeľstvo Základnej školy, Štefánikova ulica, Galanta, Vám týmto oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 bude dňa 2. septembra 2019 /v pondelok/ o 8.00 hod. v budove školy.

             

          • Imatrikulácie alebo pasovanie za prvákov 2018/2019

          • ​​​​​​​Aj v tomto školskom roku sme privítali našich najmenších tak ako sa patrí. Prežili sme skvelé popoludnie s účasťou našich malých prvákov, ich rodičov , pani učiteliek. Žiaci 1.A triedy boli slávnostne prijatí za prvákov. Museli splniť zaujímavé úlohy z matematiky, slovenského i anglického jazyka. Predviedli malú ukážku toho čo sa doposiaľ naučili, zaspievali piesne a predniesli zaujímavé básne o škole, triede, učení. Pán riaditeľ a pani učiteľky a žiačky 4.A triedy ich potom slávnostne pasovali za prvákov. Samozrejme dostali aj zaujímavé darčeky- pamätnú knižku.

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

          • Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie nového školského roka 2018/2019, ktoré sa bude konať dňa 3. septembra 2018 od 8.00 hod. v telocvični našej školy.

          • Oznam

          • "Dohľad nad ochranou osobných údajov  ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z  a  NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti  ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ , emailový kontakt zo@eurotrading.sk. na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti."

          • Slávik Slovenska

          • V pondelok, 7. 5. 2018, sa na ZŠ G. Dusíka uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese ľudových piesní Slávik Slovenska 2018. Našu školu úspešne reprezentovala Deniska Marczibányiová z III.A triedy, ktorá v I. kategórii obsadila 2. miesto a Karinka Popluhárová, žiačka V.A, ktorá v 2. kategórii obsadila 3. miesto. Obom dievčatám srdečne blahoželáme a tešíme sa z ich úspechu! 

          • Slavik Slovenska 2018

          • V utorok, dňa 10.4. 2018 sme na našej škole zorganizovali školské kolo celoslovenskej súťaže v interpretácii ľudových piesní Slávik Slovenska 2018. Zúčastnilo sa ho 16 šikovných, spevavých detí od prvého po šiesty ročník.  Ich pekné výkony potešili uši i srdcia poslucháčov a boli za ne odmenení potleskom i sladkou odmenou.V 1. kategórii  stanovila porota nasledovné poradie:

            1.    miesto: Denisa Marczibányiová (3.A)

            2.    miesto: Patrícia Czuczová (2.A)

            3.    miesto: Cloe Vuongová (3.B)

            Víťazkami 2. kategórie sa stali:

            1.    miesto: Karin Popluhárová (5.A)

            2.    miesto: Zuzana Tumová (4.A)

            3.    miesto: Gabriela Silná (6.B)

            Všetkým srdečne blahoželáme a Deniske s Karinkou držíme palce v okresnom kole!